Proaktiva tack vare pålitliga partner

Tillväxtföretaget House of Ports erbjuder helhetslösningar som skyddar företags närvaro på internet, hostar webbhotell, erbjuder serverdrift eller webbplatsbyggen. Med kunder världen över är kraven höga på IT-miljön. ”Tack vare Caperio har vi en säkerhetslösning som förenklar vår vardag”, säger Marcus Wessberg, IT-chef.

House_of_Port

House of Ports har specialister inom allt från internetstrategier och immaterialrätt till avancerade IT-miljöer och webbutveckling. Medarbetarna finns på huvudkontoret i Jonsered i Västergötland och i Stockholm.
– Våra 35 000 kunder finns spridda över hela världen, vilket ställer höga krav på en stabil och säker IT-miljö, säger Marcus Wessberg.

Samarbetet med Caperio började för drygt ett halvår sedan, när Niklas Dahl, chef för region Väst var på besök.
– Caperio kom in vid precis rätt tidpunkt. Vi var på väg att förnya både dyra och komplicerade licensavtal fört vårt dåvarande säkerhetssystem, säger Marcus Wessberg.

Tack vare att Caperio såg flera fördelar för House of Ports att investera i en ny säkerhetslösning, har företaget centraliserat flera viktiga säkerhetsfunktioner i ett och samma system.
– Det gör att vi fått en bättre översikt och kan arbeta mer proaktivt med att förebygga säkerhetshot i form av intrång och attacker, säger Marcus.

Dessutom har företaget både effektiviserat administrationen och på bara 18 månader tagit hem hela investeringen. Fler medarbetare kan nu göra enklare förändringar. Tidigare var det en person som var specialiserad på att administrera hela säkerhetssystemet.
– Genom att fler personer nu kan administrera flera funktioner i samma lösning, så frigör vi tid till annat arbete. Den nya lösningen, Palo Alto Firewall, har dessutom ersatt ett flertal produkter som gör att vi slipper dyra och krångliga licensavtal, säger Marcus.

Marcus betonar att Caperio både är en seriös och kompetent samarbetspartner som alltid håller vad de lovar.
– Caperio är en spelare att lita på och de har byggt upp ett starkt varumärke hos oss, säger Marcus. De är både lyhörda och lätta att ha att göra med. De är inte som ”traditionella” säljare. Caperio lyssnar och skapar förtroende, säger Marcus.
– Det känns bra att få möjlighet att vara en del i House of Ports affärsutvecklingsprocess och direkt se att vi stödjer och hjälper dem till en effektivare och mer kostnadseffektiv säkerhetslösning, som skapar förutsättningar för att göra fler och bättre affärer, säger Niklas Dahl.

Projektet i fyra steg

Situation:
House of Ports står inför att förnya sina dyra och komplicerade licenser för sitt säkerhetssystem. Caperio ser flera fördelar med att byta säkerhetslösning.

Lösning:
House of Ports investerar i ett nytt effektivare säkerhetssystem – Palo Alto Firewall. Flera viktiga säkerhetsfunktioner centraliseras.

Möjlighet:
Med en effektivare säkerhetslösning kan House of Ports bättre möta kundernas kravpå säkrare it. Att kunna arbeta mer proaktivt och förebygga säkerhetshot i form av intrång och attacker.

Effekt:
Nöjdare kunder, då vi hela tiden ligger i framkant vad gäller säkerhetsskydd.

Ladda ner detta kundcase i pdf-format