Caperio hjälper Jensen att flytta ut i molnet

Caperio Skolpartner har samarbetat med Jensen Education inför Europas största Chromebook implementation någonsin.

Jensen

I höst har Jensens tretton gymnasieskolor med runt 4 000 elever och lärare försetts med Chromebooks, datorer utrustade med Googles operativsystem Chrome OS. Med hjälp av Google Apps flyttar nu programanvändningen och lagringen ut i molnet, något som ska effektivisera undervisningen och samarbetet i klassrummet.
– Chromebooks är okomplicerade, kostnadseffektiva och lätta för både elever och lärare att använda. Dessutom är Google Apps redan en populär miljö i skolvärlden eftersom den gör det enkelt att kommunicera och dela dokument, säger Susanne Askwall, it-chef och vice vd för Jensen.

Inför upphandlingen såg sig Jensen om efter en it-partner med kunskaper inom skolans värld, och valet föll på Caperio. För att hitta rätt i marknadens utbud av Chromebooks har man tillsammans sett över elever och lärares behov ur ett pedagogiskt perspektiv.
– Här har Caperio varit till stor hjälp. De har varit med under hela resan, lyssnat på oss och ställt de rätta frågorna, säger Susanne Askwall.

Valet föll på Samsungs Chromebook med en 11-tumsskärm och vikt på ett kilo. Caperio har nu försett skolorna med det nya verktyget och stöttat lärarna i användandet.

Jonas Hammargren, kundansvarig på Caperio Skolpartner är glad över att vara en del av satsningen. Ingen skola eller företag i Europa har tidigare genomfört en lika omfattande implementering av Chromebooks.
– Jag tycker det är otroligt modernt och nytänkande av Jensen att våga ta steget fullt ut.

Ladda ner detta kundcase i pdf-format