Caperio rådde oss att inte investera i ett onödigt dyrt system

net entertainment är en av världens mest populära leverantörer av casinospel online. Lagstiftningen i olika länder ställer höga krav på en säker och stabil it-drift. ”När vi behövde en modern datalagringslösning till datahallen i Gibraltar, var Caperio en given spelare”, säger Per larsson, chefsarkitekt för infrastruktur på Net Entertainment.

Net-Entertainment

Onlinespel är en snabbväxande marknad och spellagstiftningen varierar mellan länderna, vilket i vissa fall ställer krav på oss att ha data lagrad i olika länder, säger Per Larsson. På bara några månader har Net Entertainment etablerat två nya datahallar – i Danmark och Gibraltar. Bolaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Kiev, Gibraltar och på Malta och sedan tidigare finns också data- center på Malta, Alderney och Costa Rica.

Samarbetet med Caperio startade redan för några år sedan, då bolaget stod inför utmaningen att den befintliga it- infrastrukturen behövde uppgraderas och behovet av ett datalagringssystem till den nya datahallen i Gibraltar var ett måste.
– Vi behövde ett system som kunde hanteras på ett enhetligt och enklare sätt. Caperio rådde oss att inte investera i ett onödigt dyrt system.

Net Entertainment verkar på en kund- driven marknad med korta ledtider och då måste it-systemen möta det behovet. Detta ställer i sin tur höga krav på en it-partner som kan agera snabbt.

– Caperio har precis de egenskaper vi behöver – rätt kompetens, hög effektivitet och korta vägar till beslut. Dessutom är de bra både på att lyssna och ifrågasätta.

Till rätt pris och med rätt funktionalitet blev Hitachi leverantören av lösningen. Nu har systemet installerats och satts i produktion i datahallen i Gibraltar.
– I stort har vi lyckats halvera instal- lationstiden – från tidigare dryga sex dagar till omkring tre – jämfört med tidigare installationer.

Tillsammans med Caperios gedigna erfarenhet av specialistsupport har bolaget investerat i ett modernt system, där servrarna kan utnyttjas både effektivare och med stabilare redundans. Den nya lösningen kräver dessutom färre administrationspunkter.
– Detta är första steget i att implementera nya lagringslösningar i samtliga våra datacenter och i höst fortsätter arbetet. Caperio är vår strategiska partner på denna resa.

Caperio, Net Entertainment och valda leverantörer har regelbundna strategi– och driftsmöten, för att tillsammans se över befintlig it-miljö och se vilka behov som finns framöver.
– Denna typ av forum är väldigt viktigt för kraven på it-infrastrukturen och en väl fungerade produktionsmiljö, säger Fredrik Lindman, kundansvarig på Caperio.

Projektet i fyra steg

Situation:
Net Entertainment behöver ett säkert och stabilt datalagrings-system till sin nya datahall i Gibraltar. Med hjälp av Caperio hittar de rätt systemleverantör.

Lösning:
Net Entertainment köper datalagringssystemet HUS 110 från Hitachi. Systemet passar bolaget bra, och blir en del av den modulära lagringslösningen. DataCore SANsymphony är den centrala komponenten i systemet.

Möjlighet:
Med en säker och stabil it-drift kan bolaget snabbare än andra aktörer, reagera på sina kunders förändrade behov.

Effekt:
Driftsäkert och kostnadseffektivt. Varje sekund räknas i spelbranschen.